U bent hier: >> 10 regels – 500 jaar Reformatie – Hervormingsjaar

10 regels – 500 jaar Reformatie – Hervormingsjaar

Danken en bidden.

Nu 2017 bijna voorbij is vertel ik iets over de viering van de Reformatie in Oekraïne. Begin 2017 nam het Oekraïens Parlement een wet aan: de Reformatie moet worden gevierd; aan de Hervorming moet daarom ook aandacht worden gegeven op scholen bij het vak Geschiedenis.  Ik kan zonder meer zeggen: Hervormingsjaar 2017 is niet ongemerkt voorbijgegaan in Ukraina!

Op Hervormingsdag, 31 oktober, gaf ik een lezing voor leraressen geschiedenis in Browary, vlak bij Kyiv. Mijn onderwerp was: Hoe heeft de Reformatie Nederland beïnvloed?

Eind oktober en begin november heeft ons Seminarie een symposium georganiseerd. Nota bene in samenwerking met een Universiteit van naam in Kyiv.  Ook hebben we een tweedaagse conferentie gehouden.  Wat ik het meest bijzonder vond van dit jaar is dat niet alleen ‘onze eigen’ Gereformeerde en Presbyteriaanse kerken geregeld aandacht besteedden aan de Reformatie, ook andere Protestantse kerken zoals Baptisten, Zevende Dag adventisten en

Pinkstergemeenten organiseerden veel!

Begin november was er een groot congres in Kyiv. Het was de afsluiting van dit jaar. Zo’n 3.000 Christenen waren samen.  Centraal stond de vraag: hoe verder? Hoe gaan we dit maximaal benutten de komende tijd?

Er werd veel en vaak gebeden voor de Hervorming in dit land. Ons verzoek aan u, als trouwe meelevende achterban is dan ook, of u met ons mee wil danken en bidden voor deze nieuwe kansen om de gezonde leer van het goede nieuws te verspreiden.

Cor Harryvan

Print Friendly, PDF & Email