U bent hier: >> 10 Regels – nieuwe gezichten

10 Regels – nieuwe gezichten

Auteur: Erik van Alten

In het beleidsplan van het seminarie 2015-2019 heeft de staf als doel gesteld dat tegen 2019 de helft van de staf Oekraïens zal zijn. Ja, Oekraïens, maar daarbij uiteraard ook deskundig, en nog eens van harte gereformeerd. Kortom: een uitdaging! Aan dit doel is de afgelopen jaren hard gewerkt. En wij zijn dankbaar dat de Board van het seminarie in november twee Oekraïeners in dienst heeft kunnen nemen.

 

In de eerste plaats is ds. Valery Zadarozhny (foto links), predikant van de Presbyteriaanse kerk in Odessa, voor 50% als staflid aangesteld, verantwoordelijk voor de nieuw-testamentische vakken. Verder is Fedor Minakov (rechts op de hoofdfoto) aangesteld als Directeur voor Christian Education, een project van het seminarie om de kerken verder toe te rusten. Fedor heeft pas zijn Master aan de Westminster Seminary (Californië) afgerond, en woont nu met zijn gezin in Kiev. Wij hopen dat hij in de komende jaren ook in de staf kan ingroeien.

Alle reden dus om met dankbaarheid Gods gaven in deze broeders op te merken, en te bidden dat ze hun plek op het seminarie zullen vinden. Wij vragen de broeders en zusters in Nederland om mee te bidden, en deze broeders met hun gebed te dragen.

Print Friendly, PDF & Email