U bent hier: >> 100 kinderen op kinderkamp!

100 kinderen op kinderkamp!

Ds. Wasja Pylypenko stuurde ons een brief met foto’s van hun kinderkamp. Corona gooide lange tijd roet in het eten, maar Goddank kon het nu toch doorgaan! Lees zijn verhaal en bekijk een selectie van de foto’s.

Aangezien de pandemie Oekraïne en de rest van de wereld in haar greep had, was het moeilijk om een kinderkamp te organiseren. Maar het is gelukt! Van 1 tot 9 augustus hebben we iets bijna onmogelijks gedaan, met de genade van God. We konden een kinderkamp organiseren. Ongeveer 100 kinderen met mentoren en assistenten hebben dit kamp bezocht. Op het kamp waren kinderen van alle UERC gemeentes en ook een aantal predikanten. Het belangrijkste is dat het kampprogramma succesvol kon worden onderwezen, de eigenschappen van God. We zijn erg blij dat de kinderen hierover les hebben gekregen.

De deelnemers van het christelijke kinderkamp waren immers kinderen van zondagscholen en UERC gemeentes. Daarom was het niet nodig om te gaan evangeliseren of te vertellen dat God er is en wij in Hem geloven. Deze kinderen geloven in God. Daarom hebben we ons geconcentreerd op het laten zien wie Hij is. Wij leerden hen dat God is: Heilig, Almachtig, Rechtvaardig, Drie-enig en Liefde. Daarom bleek het thema van het kamp meer theologisch te zijn. Het is heel gaaf om kinderen theologie te leren op hun niveau, om te vertellen over de eigenschappen van God op een toegankelijke manier. En dat is ons gelukt.

Iedere avond hebben we ontmoetingen gehad, waarbij we Gods woord aan kinderen konden vertellen, liederen zingen en naar de preek luisteren. Op het kamp waren de dominees Slavik Muza uit Svaljava, Michail Michajlov uit Tavriske en Wasyl Pylypenko uit Stepan. Voor deze ontmoetingen kwamen niet alleen de kinderen, maar ook bewoners van het dorp waar wij het kamp hielden.

Onze Heilige God is groot gemaakt door de dienst van mentoren en assistenten op dit kamp. Daarom zijn wij God heel dankbaar voor alles. We zijn dankbaar voor de genade en de liefde voor ons allemaal. Wij zijn dankbaar jegens Oekraïne Zending en alle broeders en zusters die dit mogelijk hebben gemaakt. Wij zijn dankbaar dat jullie voor ons en voor ons land bidden. Ook zijn we dankbaar voor elke mentor en assistent die diende en meehielp. De belangrijkste aantrekkingskracht van het Christelijke Kinderkamp 2021 was Filippenzen 4:13 “Ik kan alles verdragen, omdat de Heer mij kracht geeft”

Print Friendly, PDF & Email