U bent hier: >> Bid voor elkaar

Bid voor elkaar

Het coronavirus gaat ook OekraÏne niet voorbij. Erik van Alten mailde dat het Seminarie in Kiev alle colleges van maart heeft opgeschort. 

Wasja Pylypenko, predikant van de UERC kerken in Rivne en Stephan, meldde dat er zorgen in zijn gemeenten zijn om hun ouderen. De kerk van Rivne heeft een groot aantal kwetsbare ouderen die in aanmerking komen voor een voedselpakket, omdat zij daar zelf geen middelen voor hebben. OZ stelt elke maand een bedrag beschikbaar om het lokale ouderenproject in Rivne te steunen.

Verder wordt er gebed gevraagd voor een zuster uit de gemeente die in Italië in het crisisgebied in de zorg werkt.

Wasja roept Nederlanders en Oekraïners in de kerken op om voor elkaar te bidden in deze bijzondere tijd en zo elkaar tot steun te zijn in de wetenschap dat God alles in zijn hand houdt!

Digitale ontmoetingen

OZ roept YouSee-gangers en Z&H leden die contacten hebben met broers en zussen in Oekraïne op om  vooral voor digitale ontmoetingen te gaan! Onderhoud de contacten met een appje, een telefoon- of Skype gesprekje of laat een berichtje achter op Facebook. Het is een bemoediging voor de broers en zussen in Oekraïne. Laten we hen weten dat we aan hen denken en dat deze digitale ontmoetingen na de coronacrisis mogen uitgroeien tot échte ontmoetingen! 

fotocredit: Afbeelding van Myriam Zilles via Pixabay

Print Friendly, PDF & Email