U bent hier: >> Bread For Ukraine (nw video’s)

Bread For Ukraine (nw video’s)

-2 maart-

We ontvingen drie nieuwe video’s over het project, het bakken en het uitdelen:

-26 februari-

Dutch Bakery 21.3 wil 24/7 brood bakken voor omgeving, ziekenhuis en leger. Brood met een bijbeltekst.

André en Arenda Vasylenko runnen Radist (school Down kinderen), maar ook een bakkerij en restaurant (brownies & downies). Ze besloten met hun gezin in Oekraïne te blijven. Ze delen nu in de buurt boord uit aan buren en vluchtelingen. Vanaf maandag willen ze opschalen naar ziekenhuis, tehuizen en militairen.

Arenda: “Gisteravond na het lezen van psalm 3 terwijl gevechtsvliegtuigen overvlogen en we bombardementen op Kiev hoorden zijn we toch in slaap gevallen. “We lagen en sliepen gerust, van ’s Heren trouw bewust”.
Vanmorgen werd ik pas om 8 uur wakker! Andrey was toen al weg naar de Dutch Bakery 21.3 om het Bread For Ukraine programma op te starten.
Zeelandia levert grondstoffen, en voedseltechnologen van Zeelandia zijn begonnen met brood bakken. De bakkers vsn onze bakkerij zijn op dit moment geëvacueerd.
Deze mensen die nu bereid zijn om in de oorlog voor hun medemens te bakken zijn alle vier mensen die 8 jaar geleden uit de oorlog in Donbas naar een veilig gebied zijn gevlucht… En nu achtervolgt de oorlog hen, maar blijven!

Dit is gelijk een eerste gebedspunt: Wij willen vanaf maandag 24/7 gaan bakken, maar hebben op dit moment niet genoeg bakkers, de meesten zijn naar het westen gegaan. We hebben mensen nodig uit onze stad Brovary die ons hierbij kunnen helpen.

Het brood wat vandaag gebakken is is uitgedeeld aan buren, moeders van kinderen met een handicap, een afkickcentrum voor verslaafden en het Oekraiense leger.

Vanaf maandag willen we ook het ziekenhuis in de stad gaan leveren.

Bij het gratis brood krijgen mensen een briefje met een Bijbeltekst en bemoedigd woord en het contact van onze kerkelijke gemeente.”

Print Friendly, PDF & Email