U bent hier: >> Brief uit Svaljava

Brief uit Svaljava

Beste broeders en zusters in Christus.

Allereerst wil ik u bedanken voor uw steun en gebeden voor onze gemeenten, pastors en land. We hebben echt hulp nodig, vooral van God. Helaas weten we nog steeds niets van de toekomst en vragen we u te blijven bidden en te helpen.

Ik zou graag willen opschrijven wat wij, als kleine gemeente, aan het doen waren in deze oorlogsdagen. We leven ver van bombardementen en oorlogsgebieden, maar in onze stad en onze regio hebben we veel toevluchtsoorden. Mensen uit verschillende delen van Oekraïne die met niets weglopen voor terreur en oorlog. Veel mensen hebben geen geld, geen baan, geen sluitingen en eten. Veel mensen wonen in de kleuterschool of scholen 20-30 mensen in een kamer. In Svalyava hebben we ongeveer 2000 toevluchtsoorden. Sommige organisaties bieden voor die mensen een dagmaaltijd aan.

In onze kerk wilden we ook die mensen helpen. Nu zorgen we voor ongeveer 20 mensen die in ons gebouw en de kleuterschool wonen waar we kerkdiensten hadden. We geven 3 keer maaltijden, we betalen voor verwarming, elektriciteit, water en ga zo maar door. Maar we gaan ook op zoek naar een organisatie in het buitenland die wat producten of andere dingen met ons kan delen. We geven veel geld uit aan transport vanaf 10 of meer verschillende plaatsen. We geven geld uit om veel dingen en producten te kopen die nodig waren.

Ik kan opschrijven wat we de afgelopen 40-50 dagen hebben gedaan:

 • Zorg voor ongeveer 20 mensen die bij ons wonen.
 • Het verspreiden van ongeveer 5000 kg sluitingen en schoenen.
 • Het verspreiden van ongeveer 5000 kg dekens, handdoeken, ets.
 • We hebben ongeveer 30 matrassen en bedden voor mensen gevonden en meegebracht omdat veel mensen geen slaapplaats hebben.
 • We hebben ongeveer 25 rolstoelen gevonden en meegebracht, omdat we een aantal oude schuilplaatsen hebben, die niet kunnen lopen.
 • We brengen ongeveer 50 dozen met medicijnen voor ziekenhuizen en voor soldaten in Oost-Oekraïne.
 • Elke zaterdag en zondag maken we eten klaar voor soldaten in ons plaatselijke ziekenhuis.
 • We bereiden en verspreiden ongeveer 700 voedselpakketten voor vluchtelingen.
 • We helpen veel gezinnen met verwennerijen, eten voor kinderen, etc.
 • We verspreiden veel Bijbels, Nieuwe Testamenten en andere christelijke literatuur en spelletjes.
 • Het was een grote reclame voor onze kerk en ongeveer 50 nieuwe mensen bezochten onze kerkdienst de afgelopen maand.

Ik zou willen dat de oorlog morgen stopt, maar helaas is dat niet zo. En niemand weet wat er morgen gebeurt. Als kerk voelen wij ons verantwoordelijk voor vluchtelingen die naar onze stad komen. We willen hen gastvrijheid en zorg tonen. Met uw hulp en gebeden.

Moge God ons helpen om een ​​licht voor mensen te zijn.

Slavik Murza, Svaljava

Print Friendly, PDF & Email