U bent hier: >> 10 Regels – City to City

10 Regels – City to City

auteur: Cor Harryvan

Kort geleden was ik in Krakau, op de City to City Europe conferentie.

Timothy Keller gaf daar vier lezingen. Ik vond het geweldig en ik was zeker niet de enige! Pastor  Timothy Keller gelooft in God, in de kracht van het Evangelie. Hij heeft ongelofelijk veel parate kennis wat blijkt als hij vragen uit de zaal beantwoordt. Daarbij weet hij ook rake voorbeelden te geven uit de dagelijkse praktijk.  En hij is ook nog erg grappig als hij zichzelf als Amerikaan op de hak neemt.

Thema was “Hoe het Evangelie beweging brengt”.   Dat kwam duidelijk in beeld toen kerkplanters uit veel verschillende landen in Europa hun ervaringen vertelden. Zoals  Lee, missionair in Belfast, Noord Ierland. Door de lange strijd in Ierland heeft het woord ‘kerk’ een slechte naam gekregen! Hoe doe je dat als je evangeliseert en mensen uitnodigt naar de samenkomst? Lee vertelde zeer openhartig, hoe moeilijk hij het soms heeft en toch weer doorgaat!

Stuk voor stuk getuigenissen uit de praktijk. Gemakkelijk is kerkplanting nergens in Europa. Maar Christus’ goede boodschap werkt! Dat we dat maar nooit vergeten!

Het was bijzonder, hoeveel deelnemers uit Oost-Europa naar Krakau gekomen waren.  De grote groep Oekraïense deelnemers kwam na afloop van de conferentie apart samen.  Om te danken en te bidden voor al het werk in Oekraïne.

Wilt u dat alstublieft ook blijven doen?

“We zien de Himalaya en we zeggen: ‘Geen mens zou zoiets kunnen maken!’ We zien The Grand Canyon en zeggen: ‘Geen mens had zo’n immens dal kunnen uitgraven!’ We zien het Evangelie en zeggen: ‘Geen mens had dit ooit  zelf kunnen bedenken.’ 

Timothy  Keller, spreker op de City to City Europe conferentie in Krakau (Polen).

 

Foto: Nathan Dumlao

Print Friendly, PDF & Email