U bent hier: >> Corona in UA

Corona in UA

Een brief van Alexei van de churchplant in Hola Pristan!

Hallo, beste broeders en zusters in Christus.

Deze dagen zijn we dichterbij elkaar dan ooit in ons constante bidden en smeken voor de situatie met het virus. Geve de Heer om kracht om sterk te blijven in het geloof en om Hem te verheerlijken in elke situatie die Hij stuurt.

We zijn de Heer dankbaar dat hij ondanks alle quarantainebeperkingen toch steeds onze contacten hier in Hola kunnen voortzetten. In de vorige brief schreef ik dat we verwachtten dat twee nieuwe mensen onze bijbelklassen zouden gaan bijwonen. De lessen die we elke donderdag geven. Gelukkig konden we twee meetings met elkaar hebben (inclusief deze twee mannen) voordat de quarantaine startte en zo konden we dichter bij elkaar komen als groep.

Engels en schaken

Een van deze mannen, Volodomir, staat open voor het bouwen aan een hechtere relatie. Daarom hebben we bijna elke dag contact. Hij bezocht ook onze Engelse club (eerder noemde ik al dat hij het Engels goed beheerst). Hij gaf ook een aantal handige verbetersuggesties. Dus, als God het toestaat, zullen we zijn we na de quarantaine zijn ideeën verwerken in onze Engelse groep.

Ook heb ik contact met een oudere man, Joeri, een schaakcoach. Hij heeft weinige affiniteit met sociale media, maar wij proberen hem te helpen met het opzetten van een Youtube kanaal. Omdat hij een goede en ervaren coach is, zou dit hem op termijn geld kunnen gaan opleveren om in zijn levensonderhoud te voorzien. Bid ook hiervoor.

Naast de dagelijkse online en telefonische contacten met mensen, zijn dominee Michael en ik ook druk met het organiseren van online catechisaties en diensten voor onze lokale kerk in Tavrieske. Verder is het een goede tijd om te lezen en voor zelfeducatie voor alle predikanten. Ik hoop dat ieder van ons het maximale aan nuttige dingen uit deze tijdelijke isolatieperiode haalt.

Gebed

Bid alstublieft voor ons en speciaal voor onze volk. Velen denken dat het virus een soort fake-issue is omdat we nog weinig slachtoffers zien. Helaas realiseren de meeste mensen zich de ernst van de situatie niet en is het nog steeds druk op de lokale markten en in andere publieke ruimtes, ook omdat ze toch ergens geld vandaan moeten halen. Natuurlijk is de politie zich wel bewust van de situatie, maar ze doen niets. Maar we begrijpen dat een en ander binnen een paar weken kan veranderen.

We blijven voor jullie allemaal bidden en we danken voor jullie ondersteuning in deze zeer lastige tijd!

Hola Pristan voor Christus!

Print Friendly, PDF & Email