U bent hier: >> De nieuwe Naast is uit: Druppel op de gloeiende plaat?

De nieuwe Naast is uit: Druppel op de gloeiende plaat?

‘Een druppel op een gloeiende plaat’. Een bekende uitdrukking. De opbrengst van je inspanningen is klein en nog snel opgedroogd ook. Al dat gezwoeg, wat heeft het eigenlijk voor zin? Maar, er is toch best veel om voor te danken. Lees maar in dit nummer van Naast: er is perspectief, er is resultaat .

Heb jij Jezus als je redder aanvaard?
Smith Tibamwenda (46) is dominee in Oeganda: “Ik vertelde een goede vriend mijn levensverhaal. Hij begreep het, direct. ‘Het is God die jou tot die keuzes heeft gebracht’, zei hij. ‘Jezus is je redder. Geloof je dat eigenlijk wel? Heb jij Jezus al als je redder aanvaard?’” Lees in Naast over de keuzes waar Smith voor stond.

Die ene druppel dus
“Weet je, dit gebouw waar we nu zijn, stond er ook niet ineens. Das ook begonnen met één steen en is vervolgens steen voor steen opgebouwd,” reageert dominee Isaac Maleke op de vraag of het bestrijden van aids in Zuid-Afrika niet een druppel op een gloeiende plaat is. Een gesprek over doorzettingsvermogen, Jezus’ liefde en mosterdzaadjes met de medeoprichter van Nakekela Christian Community Centre, een Zuid-Afrikaanse organisatie die zich inzet voor aidspatiënten en hun families!

Palmolie
Peterine is met haar gezin op verlof in Nederland! Ze kan niet wachten om de supermarkt in te duiken voor alle Hollandse heerlijkheden. En: “De volgende ochtend staat de oogst op tafel. Naast een rol beschuit en een tijgerbrood staat daar een kuipje Bona, pindakaas, chocopasta, vruchtenhagel en Berliner leverworst van de versafdeling. Lekker! En dan gaat het mis.” Wat er mis gaat? U leest het in Naast; binnenkort in uw postvak of bekijk ‘em hier digitaal!

Print Friendly, PDF & Email