U bent hier: >> Feest in Kiev

Feest in Kiev

Foto van het seminarie in Kiev

Foto van het seminarie in Kiev | foto jaapmeijer.com

Het hele weekend van 30 en 31 mei was er feest bij het Seminarie te Kiev. De Presbyteriaanse kerk uit Amerika en de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt Nederland werken hierin samen en leveren docenten voor de opleiding. Vanuit de Oekraine Zending zijn de zendelingen ds. Erik van Alten en ds. Jos Colijn als docenten aan de opleiding verbonden. De GKV kerken, en in het bijzonder de kerken uit de provincies Gelderland en Flevoland, ondersteunen het Seminarie financieel.

Er mocht gedankt worden voor 18 jaar Oekraïne Zending en het 15 jarig bestaan van de theologische opleiding aan het Seminarie.

      • Tegelijk mogen we bidden voor voortgang en groei van het werk van het Seminarie, en in het bijzonder voor nieuwe studenten. En dat bedoelen we letterlijk: we hopen op een grote aantal nieuwe studenten!
Sergey Nakul toont zijn zojuist verkregen diploma van het seminarie.

Sergey Nakul toont zijn zojuist verkregen diploma van het seminarie | foto Sergey Nakul

    • Danken voor de dienst van dr. Clay Quarterman, als president in de afgelopen 15 jaar.
  • Bidden voor zijn opvolger, ds. Erik van Alten. Voor sterkte en Gods zegen in zijn nieuwe functie.

Danken voor student Sergey Nakul omdat hij zijn studies kon afmaken. Hij is voorganger in de kerk van Kiev. Het plaatje boven dit bericht plaatste Sergey op Facebook om aan te geven dat het op diverse manieren een mooie zondag wordt: Pinksteren, Avondmaal en bevestiging. Het Pinksteren is in Oekraïne op een andere datum dan in Nederland.

Scheidend president van het seminarie Clay Quarterman plaatste een grote serie foto’s online van de festiviteiten.

Cor Harryvan feliciteert mede-MT lid Erik van Alten met zijn aanstelling tot president van het seminarie. Erik volgt Clay Quarterman op. bron: http://clayq.smugmug.com/Seminary/Pix-by-Friends/i-L9Kq3mx

Cor Harryvan feliciteert mede-MT lid Erik van Alten met zijn aanstelling tot president van het seminarie. Erik volgt Clay Quarterman op, hier rechtsonder op de foto.

Print Friendly, PDF & Email