U bent hier: >> Handreiking partnerschap

Handreiking partnerschap

Op de algemene ledenvergadering in november 2018 heeft het bestuur van OZ het beleid voor de komende jaren gepresenteerd. De repatriëring van gezin Harryvan (juni 2019) en gezin Van Alten (december 2019) betekent voor het werk in Oekraïne een grote verandering. Er zal dan geen missionair team meer in Oekraïne aanwezig zijn. Alle contacten zullen rechtstreeks verlopen via de Oekraïense kerken en met het bestuur van het seminarie. In deze nieuwe fase willen we werken aan warme zusterkerkrelaties tussen lokale kerken: een kerk in Gelderland of Flevoland gaat een partnerschapsrelatie aan met een UERC-gemeente in Oekraïne.

Er zijn al, door YouSee-reizen, warme banden ontstaan tussen gemeenten. Dat willen we verder uitbouwen met  contacten op kerkenraadsniveau.  Binnenkort zal een handreiking naar alle kerkenraden verstuurd worden met het verzoek of uw gemeente aan zo’n partnerschapsrelatie zou willen meewerken.

Zo ontving in november 2018 GKv Almere een delegatie uit Chmelnytsky. Er werd die zondag gezamenlijk avondmaal gevierd en werd er een gezamenlijke maaltijd met de hele gemeente gehouden.

Print Friendly, PDF & Email