U bent hier: >> Het verhaal van Artem, 8jr

Het verhaal van Artem, 8jr

Het bijzondere verhaal van de ouders van Artem. Artem kreeg de diagnose: sensorimotor alalia, autisme in de vroege kinderjaren met verminderde communicatie en sociale wederkerigheid, piramidale insufficiëntie. Hij werd gezond geboren en ontwikkelde zich volgens het boekje. Na 1-1,5 jaar verdween zijn spraak. Met 2 jaar begonnen we diverse herstelcentra in de stad te bezoeken. Toen onze zoon 4 werd, werd de diagnose sensorimotor alalia gesteld. Het autisme werd toegevoegd toen hij 8 was. Artem heeft meer dan 20 behandelingen in Rivne gehad. Op zijn vierde begon hij met een spraaktherapeut en en psycholoog.

Artem als peuter

Babysun

Op zijn zesde bezochten we Babysun voor het eerst. Het gelukkigste moment op het pad van herstel, wat een dagelijkse zaak was, was voor mij Babysun. Zij openden de deur voor vele kinderen met een breed scala aan diagnoses. Voor het eerst kreeg ik ook financiële ondersteuning, waardoor de behandelingen ook beter toegankelijk werden voor ons gezin. Ik begreep dat er meer moeders waren met een vergelijkbaar verhaal als ik. Bij Babysun krijg ik altijd vriendelijke ondersteuning. Ik bewonder de moeders die hier zoveel in investeren. En steeds weer dingen verbeteren als je ergens tegenaan loopt.

Plezier in de sneeuw

Inclusieve klas

Op dit moment zit Artem op een algemene school, in een inclusieve klas, met een interne begeleider. Dagelijks volgt hij therapie, zowel binnen als buiten school. Dankzij grote inspanningen maakt hij goede vorderingen. Maar uiteraard verschilt hij van de gezonde kinderen van zijn leeftijd. Hij is gek op strategische spelletjes (schaken, dammen) en tekenen. Ik ben altijd bezorgd over Artems communicatie met zijn vrienden, maar in Babysun wordt hij geaccepteerd zoals hij is. Ik ben zeer dankbaar voor het bestaan van Babysun in ons leven!

Een gezellige Artem in Oekraïens shirt

Lees meer over het Babysun project op de projectpagina. Op die pagina zit ook een doneerknop waarmee u Babysun kunt sponsoren.

Print Friendly, PDF & Email