U bent hier: >> Tanya (25)

Tanya (25)

Tanya Bondarenko, 25, lid van de gemeente in Kiev en studente aan het Seminarie.

Tanya Bondarenko, 25, lid van
de gemeente in Kiev en studente
aan het Seminarie.

Als ik over geloven nadenk, dan komt de volgende gebeurtenis uit mijn leven naar boven. Toen ik op driejarige leeftijd in een weeshuis kwam, zei mijn begeleidster dat mijn moeder mij zou komen ophalen. Ik geloofde haar en keek uit naar haar komst. Elke dag hoopte ik dat zij kwam en bewaarde lekkere dingen voor haar. Pas na vier jaar werd ik gehaald, maar het was een andere vrouw. Toch is zij de persoon geworden die heel dicht bij mij staat. Ik hou van haar en ben dankbaar om haar moeder te mogen noemen.

Destijds vertrouwde ik op de woorden van mijn begeleidster, maar nu geloof ik het Woord van God. De Bijbel leert mij dat geloven een fundamentele voorwaarde voor elke christen is. Geloof belijd je niet alleen met je mond, maar laat je ook zien door je daden. Als ik iets gedaan heb wat niet helemaal door de beugel kan, schaam ik mij achteraf, want als navolger van Christus heb ik Zijn Naam niet de eer gegeven die Hem toekomt.

Het geloof ervaar ik als genade. Ik wil leven naar Jezus’ beeld en worden als het licht en het zout in de wereld. Het begrip ’ik geloof’ staat voor mij synoniem aan het houden van Gods wet, het verwachten van Zijn beloften en proberen op Christus te lijken”.

→ Tanya Bondarenko, 25, lid van de gemeente in Kiev en studente aan het Seminarie.

Print Friendly, PDF & Email