U bent hier: >> Idolen in mijn hart

Idolen in mijn hart

Sergei Sudakow en Mark, een jonge deelnemer, ook uit Charkiw.

Sergei Sudakow en Mark, een jonge deelnemer, ook uit Charkiw.

Eind januari werd de jaarlijkse  Jongerenconferentie in Oekraïne gehouden onder de titel Idolen in mijn hart. Dit is de gedachte: alles kan een idol of een afgod worden, iets waarop je vertrouwen stelt of waaraan je verslaafd bent of raakt als troost of houvast. Ook onze Nienke en Tobias waren deelnemer; met hen nog bijna honderd andere jongeren uit alle hoeken van Ukraina. Spreker was Sergei Sudakow uit Charkiw. Een begenadigde presbyteriaanse spreker, die aan het seminarie heeft gestudeerd, maar z’n studie nog niet heeft afgerond. Het ging over idolen, afgoderij oftewel wat staat er in onze aanbidding van God allemaal in de weg:  allerlei “idols” leiden ons makkelijk af of worden zomaar een obsessie. Naast de Bijbelstudies is er ook altijd veel om van te genieten! Aanbidding, persoonlijke getuigenis, groepsspelletjes en een quiz.

Nu ik de evaluaties gelezen heb, wil ik u vragen om hartelijk God mee te danken voor deze fantastische conferentie! Voor de mogelijkheden om Christus te dienen en jongeren aan te moedigen in hun geloof. Dank God voor hun moed en inzet! Wat hebben we een geweldig genadige en grote God!

Ik wil ook vragen om uw gebeden:  je hoort tijdens de conferentie, hoeveel gezinnen er te maken hebben met verslavingsproblematiek: vooral drank. Je merkt ook, hoe moeilijk jongeren het vinden om voor hun geloof uit te komen in een atheistisch giftig klimaat. Bid om moed en vastberadenheid. En om verdere geestelijke groei.

 

Onze dochter Nienke heeft een verslag geschreven over de Jeugdconferentie. Wie het wil lezen kan daarvoor terecht op de website. De foto’s geven de gezellige en goede sfeer weer die de jeugd in Oekraine met elkaar heeft.

 

Met grote dank,

Cor Harryvan

Print Friendly, PDF & Email