U bent hier: >> Jeugdzendingsdag in Putten

Jeugdzendingsdag in Putten

Putten – Ieder jaar organiseert de Interkerkelijke Commissie uit Putten een zendingsevent voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen in het Kerkelijk Centrum De Aker te Putten.  Vele christelijke organisaties, die een relatie met zending hebben, werden 6 juni uitgenodigd om een presentatie te geven. Maar liefst 14 scholen hadden zich ingeschreven en iedere organisatie kreeg 6 groepen toegewezen om over hun zendingswerk informatie te geven. De Oekraïne Zending was dit jaar vertegenwoordigd door de bestuursleden Wouter Pansier en Marianne Heidema. 

‘Het is altijd weer interessant te horen waar kinderen Oekraïne mee associëren’, zegt Marianne: ‘Bij een aantal kinderen is vanuit de media: de oorlog met Rusland, de kernramp met Tsjernobyl en de neergeschoten MH-17 blijven hangen, maar weinigen weten waar Oekraïne als land in Europa ligt. In een interactieve aftrap van de presentatie is het altijd weer een applaus waard als degene eindelijk het goede land aanwijst. En de associatie met zending is steevast: iets van de kerk met arme mensen en geld!’ Wouter: ‘Het is leuk om even over het land en zijn cultuur als inleidend praatje te beginnen, maar dan gaan we over wat wij er als stichting Oekraïne Zending doen. Indrukwekkend zijn de prachtige met goud versierde Orthodoxe kerken. Hoe schril in contrast met de bijeenkomsten in zaaltjes en kleine kerken die wij als kerken van Gelderland en Flevoland helpen ondersteunen. Maar ook in dat grote land is God bezig zonder al die smuk en blingbling! We mogen terugzien op 27 jaar zending in een land waar het geloof inhoud krijgt. Mensen in Oekraïne zijn alleen op hoogtijdagen zoals een doop, huwelijk, begrafenis en op feestdagen in de Orthodoxe kerk. De priester bidt voor hen en men weet weinig over de bijbel.’ Marianne  vervolgt: ‘Wat een rijkdom brengt het evangelie waarin God een persoonlijke relatie met de mens wil. Die God kijkt naar ons mensen om door zijn zoon Jezus Christus te sturen naar deze aarde. Dát geloof willen we delen met de kinderen in Putten en over ver in Oekraïne.’

Aan het einde van de presentatie schrijft de Puttense jeugd een groet in het Oekraïens voor de Oekraïense jeugd die dit zomer het zomerkamp bezoekt.

Print Friendly, PDF & Email