U bent hier: >> Kerk Kiev feestelijk geopend

Kerk Kiev feestelijk geopend

door Nank Sein

Op zondag 26 april was het eindelijk de dag dat de kerk in Kiev in gebruik werd genomen.Vele jaren is hier door de gemeente naar toegeleefd. Er is gespaard door de gemeente, maar later ook gegraven, gemetseld en geschilderd.

En dan kan eindelijk het rode lint worden doorgeknipt. De gemeente heeft een plek om samen te komen en om elkaar te ondersteunen. De kerk heet door Nank Seinwat genade betekend. Deze plek midden in een volkswijk in Kiev, wordt ook ervaren als genade. Het opent vele mogelijkheden.

Samen met vele genodigden uit binnen en buitenland vierde ik dit feest mee. De tekst van de preek was uit 1 Petrus 2:1-6: ‘’….en laat u ook zelf gebruiken als levende stenen voor de bouw van een geestelijke tempel’’. Het gebed had een grote plaats in de dienst. De verbondenheid werd uitgebeeld door elkaar de hand te geven en samen te danken en te bidden.

De samenkomst was verdeeld in verschillende  onderdelen, opening, kerkdienst, koffiepauze, felicitaties en bijdragen van gemeenteleden en gasten. Een aantal jongeren hield ons een spiegel voor hoe we niet moeten evangeliseren en hoe het wel kan. Om een uur of drie werd de bijeenkomst afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. Niet alleen de dominee had een taak , maar de hele gemeente hielp mee om deze dag als een feest onvergetelijk te maken.

De Oekraine Zending heeft ook d.m.v. een gift bijgedragen om de bouw te verwezenlijken.
Ieder die hiervoor een gift heeft gegeven, hartelijk dank daarvoor.

Jaap Meijer maakte een fotoreportage die je hier kunt bekijken.

Print Friendly, PDF & Email