U bent hier: >> De kerk laat de liefde van Christus in Oekraïne zien

De kerk laat de liefde van Christus in Oekraïne zien

 

Het is op 20 februari 2017 al weer drie jaar geleden sinds de zogenaamde ‘Hemelse Honderd’ hun leven hebben verloren tijdens de revolutie op Maidan in het centrum van Kiev. Het voelt zo lang geleden, en toch is het voor velen nog heel werkelijk en pijnlijk.

Nog steeds dezelfde strijd

De laan van de Hemelse Honderd, nu als gedenkplaats, maar waar 3 jaar geleden 100 mensen het leven lieten in de rellen bij het Maidanplein

De laan van de Hemelse Honderd, nu als gedenkplaats, maar waar 3 jaar geleden 100 mensen het leven lieten in de rellen bij het Maidanplein

De frontlinie heeft zich verschoven vanaf Khreshatik Straat naar de dorpen Horlivka, Avdiivka en Maryinka 600 kilometer verderop naar het oosten, maar het is dezelfde strijd.En nog steeds sterven de strijders. Maar er wordt niet alleen met wapens gevochten. Putin is slimmer dan dat. Nog geen week geleden tekende hij een wet waardoor de paspoorten van de twee rebellen-republieken geaccepteerd worden in de naburige Rusland, zogenaamd uit humanitaire overwegingen. Daardoor geeft hij impliciet erkenning aan deze twee niet-erkende republieken.

De kracht van de kerk

De kerk kan deze zaken niet veranderen, maar ze kan wel de liefde van Christus laten zien en de Woord van de Vader laten horen. Dat is haar kracht! Vluchtelingen mogen bij de kerk een thuis vinden. De emotionele en lichamelijke wonden van teruggekeerde soldaten kunnen verzorgd worden. En geliefden die een vader of zoon verloren hebben, kunnen met zorg omringd worden. De situatie in het oosten van Oekraïne is zeker hachelijk, maar voor de kerk biedt dat mogelijkheden.

Bid met ons mee dat de kerk deze mogelijkheden niet voorbij laat gaan!

 

Meer stukjes uit deze rubriek ’10 Regels’ vindt u als download onderaan deze pagina.

Print Friendly, PDF & Email