U bent hier: >> Kerstgiften – bedankt!

Kerstgiften – bedankt!

Hartelijk bedankt namens de broeders en zusters in Oekraïne! We mochten prachtige bedragen binnenkrijgen voor de verschillende gemeenten en sociaal-diakonale doelen. Hieronder de specificatie van de schitterende € 12.018.

Foto vanuit Swaljava van de kerstpakketten die daar uitgedeeld worden

Slavik Murza uit Swaljawa meldde dat ze 25 voedselpakketten voor gemeenteleden hadden gemaakt, maar daarnaast ook 20 voedselpakketten voor mensen uit de buurt. Gemeenteleden was gevraagd te kijken we wel zo’n pakket zou kunnen gebruiken. Daarnaast waren er ook nog 20 cadeautjes voor weeskinderen; de kinderen hadden wensen opgeschreven en daar hebben ze geprobeerd aan te voldoen. Drie arme gezinnen met gehandicapte kinderen kregen zowel voedsel als pampers. Ook gingen er 45 pakketjes snoep naar een organisatie die gehandicapte kinderen helpt. Tenslotte werden ook spullen aangeschaft voor diaconaal/missionair werk met weeskinderen. Al met al dus kon alleen al deze ene gemeente dus heel veel doen met het geld dat in Nederland mocht worden ingezameld!

UItdelen van de vele kerstpakketten in Swaljawa

Uit Ruda kwam van ds. Sjevchuk het volgende bericht “We danken u oprecht voor de hulp en steun van onze gemeenschap in zo’n moeilijke tijd voor ons land. Moge God u en uw bediening zegenen. Dankzij de financiële steun aan onze gemeenschap konden we kruidenierswaren kopen voor leden van onze gemeenschap en hun kinderen. Er werd ook hulp geboden aan mensen die geen lid zijn van de kerk maar in een moeilijke financiële situatie verkeren en hulp nodig hebben. Helaas konden we om ethische redenen niet altijd op de foto met de mensen die we hielpen. Een deel van het geld werd besteed aan de aanschaf van apparatuur voor het verwarmen van de kerk en het betalen van elektriciteit en gas.”

Hulppakketten in Ruda
Gemeenteleden met de pakketten die in Kiev zijn samengesteld.

Print Friendly, PDF & Email