U bent hier: >> Noodhulpfonds – help Oekraïne de winter door

Noodhulpfonds – help Oekraïne de winter door

Begin 2014 sloeg in Oekraïne de vlam in de pan. De demonstratie op het Maidanplein in Kiev veranderde in een grimmig bloedbad en veranderde het politieke toneel sindsdien. Oekraïne in ‘stille oorlog’ met gevolgen voor het toch al arme Oekraïne. Veel gezinnen die worstelen, ieder in hun eigen moeilijke situatie, maar tegelijkertijd ook dankbaar zijn voor de noodhulp uit onze Nederlandse en Oekraïense kerken.

De Oekraïne Zending zamelt noodhulpgelden in bij de kerken in Gelderland en Flevoland. Om de financiële lijnen kort te houden beheren Joke Harryvan en Tineke van Alten de gelden van het Noodhulpfonds. Uw giften komen daardoor volledig ten goede aan de behoeftige doelgroepen. Het geld uit het Noodhulpfonds wordt besteed aan vluchtelingenprojecten zoals LOGOS en de gereformeerde kerken in Oekraïne die het in hun eigen omgeving kunnen uitdelen aan hen die het het hardst nodig hebben.

Op de projectpagina vindt u meer informatie, persoonlijke verhalen en een verantwoording van de projectuitgaven van afgelopen jaar.

Print Friendly, PDF & Email