U bent hier: >> Olga Nakyl (35)

Olga Nakyl (35)

Vader nooit gekend

“Ik groeide op bij mijn moeder. Mijn vader heb ik nooit gekend. Hij verliet mijn moeder blak na mijn geboorte voor een andere vrouw. Ik heb nooit geweten hoe het is om een vader te hebben. Een vader die voor je zorgt, je beschermt, je liefheeft, knuffelt en leert hoe je in deze wereld moet leven. Ik droomde altijd dat ik op een dag mijn vader zou ontmoeten, maar die droom is niet uitgekomen.”

Vader gevonden

“Toen ik 11 jaar oud was, lazen mijn moeder en ik een advertentie van een zondagsschool in onze straat. Deze werd gehouden in een plaatselijke evangelische school. Wij waren geïnteresseerd en bezochten de volgende zondag de zondagsschool. Als eenzaam jong meisje vond ik daar veel vriendjes en vriendinnetjes. De verhalen over God en Jezus, over geloof en genade, fascineerden me. Ik zoog alles wat ik hoorde op als een spons. Wat eerst gewoon interessante verhalen waren, werd realiteit; ze kwamen in mij tot leven. Ik zag mijn Schepper en Redder in deze verhalen. En wat belangrijker is, ik vond mijn vader: God de Vader! Tot nog toe had ik geen aardse vader, maar ik had nu een hemelse Vader, die mij aannam als zijn kind en mij bij mijn naam geroepen heeft. Deze Vader zal me nooit verlaten. Hij heeft zijn eigen zoon niet gespaard om mij te redden en tot zijn eigen dochter te maken. Er is niets dat mij meer bemoedigt en geestelijk optilt dan te bidden: ‘Onze Vader in de hemel’.”

Olga Nakyl (35), lid van de Grace Reformed Church Kiev (UERC) in Oekraïne.

Print Friendly, PDF & Email