U bent hier: >> Ondertussen in Kiev

Ondertussen in Kiev

Synode UERC-kerken weer fysiek bijeen

De predikanten bij elkaar in Kiev

Vrijdag 28 mei werd voor het eerst weer in coronatijd de synode van de UERC-kerken gehouden. Dit keer fysiek bijeen in de kerk van Kiev, mede vanwege het jubileum ERSU, dat zaterdag 29 mei ook in Kiev werd gevierd.

Achteraf is er video-overleg van het OZ bestuur met ds. Slavik Murza geweest over de synode-onderwerpen. Hij gaf aan dat men uitkijkt naar weer fysiek contact met Nederland. Zowel promotionele en verbindingsbezoeken in Nederland als bestuurlijk bezoek van Oekraïne Zending in Nederland. OZ is uitgenodigd voor de synode van oktober; wij hopen tegen die tijd weer vrij te zijn om daarheen te zijn. Ook wil men na vier jaar weer een overleg met de presbyteriaanse kerken om naar mogelijke samenwerking te kijken bij o.a. leadership conference.

Seminarie ERSU 20 jaar!

Het jubileum volgen vanuit Nederland vanwege de coronasituatie

Zaterdag 29 mei 2021 vierde het ERSU (Evangelic Reformed Seminary Ukraine) te Kiev haar 20- jarig bestaan. Vorig jaar bestond de theologische faculteit al 20 jaar, maar moest door de coronaomstandigheden de viering een jaar uitstellen. Zaterdag 29 mei was er een live-uitzending van het officiële gedeelte. Wie de bijdrage van Erik van Alten wil beluisteren/bekijken kan dat hieronder doen: (Youtube start automatisch op 1:32).

Oekraïne Zending is nauw verbonden met het seminarie. Het bestuur feliciteerde het ERSU met een felicitatie en een gift van €500. 

Helaas was er geen afvaardiging naar de festiviteiten van het ERSU. Het bestuur achtte het nog niet veilig vanwege de coronamaatregelen af te reizen naar Kiev.

Print Friendly, PDF & Email