U bent hier: >> Kerk(af)bouw Tawriske

Kerk(af)bouw Tawriske

De gemeente van Tawriske met YouSee Veenendaal op de trap van het nieuwe kerkgebouw.

De gemeente van Tawriske met YouSee Veenendaal op de trap van het nieuwe kerkgebouw.

Je moet de tijd nemen als je naar Tawriske wil afreizen; het is een lange reis vanuit Nederland. Gelegen in het Zuiden van Oekraïne en slechts 118 km van het eiland De Krim verwijderd, leveren vooral de mannelijke spierballen hun krachten aan de bouw van de kerk. Een bouwgroepje YouSee Zeewolde heeft de reis eens ondernomen en meegeholpen met het leggen van de dakpannen.
Al vele jaren is aan het kerkgebouw gewerkt. De bouw heeft ook een poos stilgelegen doordat er geen aannemer was. Maar er staat nu een imposant gebouw op een centrale plek in Tawriske, dat respect afdwingt voor hen die eraan gewerkt hebben. Compleet met plein!

Interesse van omgeving

Pastor Misja Mychailow wil zo graag met zijn gemeente méér voor de omgeving betekenen. Met elkaar maken ze plannen hoe ze mensen kunnen interesseren voor hun kerkelijke en sociale activiteiten en hun christelijke levensstijl. Hoewel de kerk een geweldige hoge trap naar de ingang heeft, aan het gebouw zelf zal het straks niet liggen om de drempel te nemen en er binnen te gaan….

Gebed voor bemoediging

Helpt u pastor Mykhailo Mychailow (ds. Misja) en zijn gemeente met uw giften om de afbouw van het het nieuwe kerkgebouw te realiseren? Maar uw gebed is misschien nog wel méér nodig, want ook deze gemeente wil vooral groeien in geloof en groeien in aantal!

Delegatie van het bestuur gastvrij onthaald bij ds. Misja Myhailow thuis.

Delegatie van het bestuur gastvrij onthaald bij ds. Misja Myhailow thuis.

Dat het kerkwerk hier niet altijd gemakkelijk is, is omdat dit deel van Oekraïne vooral communistisch is georiënteerd. Zoals iedere kerk Gods zegen nodig heeft, ervaart de gemeente Tawriske uw gebed als een geweldige bemoediging.

Tijdens het najaarsbezoek in 2015 aan Oekraïne heeft een delegatie van het bestuur in Tawriske het Heilig Avondmaal gevierd. Voor dit Lords’ Supper komen ook de gemeenteleden uit het naburige Ridna-Ukrainka naar Tawriske. Ouderling Wladymir Grawriljuk van Ridna-Ukrainka onderhoudt contacten met ds. Misja. Die gemeente is erg klein en men zoekt ook wegen om zich permanent aan te sluiten bij Tawriske. Na de gezamenlijke dienst komt men samen om bijbelstudie te doen. Ook onderwerpen die de gemeenteleden bezighoudt zijn bespreekbaar. De leden zoeken manieren om zich als kerk wervend op te stellen in hun omgeving. Ze willen daarbij vooral hun families en vrienden betrekken.

Na de bijbelstudie is het tijd voor koffie, thee en heerlijke zelfgemaakte lekkernijen. Ook dit is een activiteit die de

De nieuwe kerk van Tawriske in het landschap.

De nieuwe kerk van Tawriske in het landschap.

saamhorigheid ten goede komt. Er worden veel vragen gesteld over de werkzaamheden van de Oekraïne Zending. Uit onze gesprekken met leden van beide gemeenten wordt duidelijk dat er heel veel respect is voor de motivatie, de aandacht en het meeleven uit Nederland. Vragen wij het gebed voor Tawriske, weet u verzekerd dat ook in Oekraïne voor onze kerken in Nederland wordt gebeden!

Als bestuur brengen wij u dan ook de hartelijke groeten van Tawriske en Ridna-Ukraina aan u over!
In 2015 is er een woning gekocht voor de predikant. De flat is verkocht omdat deze niet geschikt was voor het gezin met kinderen. Hierdoor ontstaat er een gat in de begroting voor de nieuwbouw. Financiering is nog niet aangevraagd, maar zal zeker nog komen. Het financiële gat is 14.000 euro, we wachten de aanvraag af.
In 2016 reisde een volwassengroep YouSee Veenendaal af naar Tawriske. Lees het verhaal en bekijk de foto’s. Zie impressie AV 2016 – YouSee.
In de afbouw van de

Oleksi Blyzhnjuk (li) is adoptiestudent en hulppredikant. Hij vertaalt de predikant uit Veenendaal

Oleksi Blyzhnjuk (li) is adoptiestudent en hulppredikant. Hij vertaalt de predikant uit Veenendaal

kerk hebben plaatselijke kerken en YouSe- groepen in Gelderland en Fevoland spontaan sponsoring aangeboden. Echter de geldstromen gaan altijd via de stichting Oekraine Zending. Op dit moment is er geen officiële aanvraag via de stichting voor een project.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Jouw gift voor dit project is zeer welkom! Gebruik hiervoor onderstaand formulier. Alvast bedankt!

Je gift via Ideal wordt afgehandeld via een externe betaal-partner
(Stichting Derdengelden Buckaroo inzake Verre Naasten)