U bent hier: >> Kerstattenties

Kerstattenties

Tegen het einde van het jaar brengt het Bestuur Oekraine Zending het project KERSTATTENTIES VOOR OEKRAÏNE bij u onder de aandacht. De jaarlijkse donaties en giften uit de Gelderse en Flevolandse gereformeerde kerken voor deze kerstattenties worden ingezet voor en door leden van de Oekraïense gemeenten. Zij stellen de attenties samen en zorgen voor verspreiding onder kerkleden, de vaste kerkgangers die nog geen lid zijn en voor de regelmatige bezoekers. Ook de kinderen van de zondagsscholen worden niet vergeten. De kerstattenties zijn bedoeld als groet van Nederland aan de UERC-kerken in Oekraine. Ds Slavik Murza (Swaljawa) zorgt voor de onderlinge verdeling van de geldmiddelen.

 

Dankbaar

Voor deze extra attentie zijn de Oekraïeners erg dankbaar. Men vindt het heel bijzonder dat er in Nederland elk jaar weer aan hen wordt gedacht. En voor de kerkleden van de betrokken regio’s is het mooi dat zij op deze manier iets kunnen betekenen voor de Oekraïense broeders en zusters van hun contactgemeente.

 

Als bestuur hopen wij dat deze eindejaarsactie ook in 2017 weer zal slagen. Er is in totaal 4000 euro nodig om een kleine attentie voor al deze contacten te realiseren. De kerstattenties zijn als project opgenomen onder het menu projecten en in het financieel overzicht op de website, zodat ook via deze weg een (extra) bijdrage gegeven kan worden.  Als wij gezamenlijk de schouders eronder zetten, dan zullen er tijdens de kerstdagen weer veel blijde gezichten zijn in Oekraïne. We hebben tot begin 2018 de tijd om uw bijdrage(n) in te zamelen, want Oekraïne viert Kerst pas 7 en 8 januari.  Dit komt omdat Oekraïne de Juliaanse kalender volgt waardoor de feesten en vieringen 14 dagen later plaats vinden dan volgens de westerse Gregoriaanse kalender.

 

Tovert u met uw gift een glimlach op de gezichten van onze broeders, zusters en hun contacten in Oekraïne?

U kunt uw gift overmaken op NL43 RABO 0325 771 065 t.n.v. kerstattentie Oekraine Zending

Download hier beamerplaat voor gebruik in uw gemeente.

 

Gevraagd € 4000 | Gegeven € 2912

Print Friendly, PDF & Email

Jouw gift voor dit project is zeer welkom! Gebruik hiervoor onderstaand formulier. Alvast bedankt!

Je gift via Ideal wordt afgehandeld via een externe betaal-partner
(Stichting Derdengelden Buckaroo inzake Verre Naasten)