U bent hier: >> Sponsor een voedselpakket voor ouderen in Rivne

Sponsor een voedselpakket voor ouderen in Rivne

De kerkenraad en pastor Wasja Pylypenko van de Oekraïense Evangelisch Gereformeerde Kerk in Rivne doen een dringend beroep op uw vrijgevigheid om te helpen met het project voor hun ouderen in de gemeente. Dit project heeft betrekking op voedselhulp voor de bejaarde broeders en zusters, die vanwege hun leeftijd en lichamelijke beperkingen niet goed voor zichzelf kunnen zorgen. Voor deze categorie gemeenteleden is het uiterst moeilijk om te leven tijdens de verslechterde economische situatie in Oekraine.

Kerkgebouw van de gemeente te Rivne; 2016

Kerkgebouw van de gemeente te Rivne

Diaconale Commissie in Rivne

Het ouderenproject begon enkele jaren geleden als initiatief van de Diaconale Commissie in Rivne, waaronder de broeders Martynchuk en Kravchuk en Ria Drost. Ongeveer 25 senioren werden in die tijd maandelijks geholpen met een tas levensmiddelen. Naast de voedselpakketten werd ook af en toe geholpen met medicijnen. Op dit moment is de gemeente niet in staat deze maandelijkse bijdragen vol te houden. De hulpverlening vindt nu één keer per drie maanden plaats. Een deel van deze ouderen is aangewezen op hulp van buitenaf, terwijl anderen flessen verzamelen om brood te kopen, omdat hun pensioen te laag is.

De gemeente van Rivne telt 11 ouderen die ouder zijn dan 80 jaar, anderen zijn rond de 70. Het gaat om ouderen die zich niet of amper zelf kunnen verplaatsen of gebruik maken van een rolstoel. Hun pensioen is omgerekend ongeveer €50 en daarvan moeten ze huur betalen en medicijnen kopen. Door de prijsstijgingen en de algehele verslechterende economische situatie in Oekraine, wordt het ook voor de eigen gemeenteleden steeds moeilijker om hun ouderen te helpen.

Levensmiddelen

Het bestuur van de Oekraine Zending doet met klem een oproep aan de GKV kerken en gereformeerde scholen in Gelderland en Flevoland om de kerk van Rivne met dit ouderenproject financieel een handje te helpen. Zoals u leest is maandelijkse ondersteuning met levensmiddelen geen overbodige luxe, maar noodzaak. Voor gemiddeld €15 kan een pakket worden samengesteld door de plaatselijke Diaconale Commissie. Wilt u helpen door een pakket te sponsoren, zodat deze broeders en zusters weer brood op de plank en een warme maaltijd kunnen krijgen? De gemeenteleden en hun ouderen zullen u erg dankbaar zijn als u als kerk of particulier een collecte of gift wil bestemmen voor het ouderenproject in Rivne.

 

Print Friendly, PDF & Email

Jouw gift voor dit project is zeer welkom! Gebruik hiervoor onderstaand formulier. Alvast bedankt!

Je gift via Ideal wordt afgehandeld via een externe betaal-partner
(Stichting Derdengelden Buckaroo inzake Verre Naasten)