U bent hier: >> Zwemlessen Down

Zwemlessen Down

Zwemlessen voor Downproject Rivne

Een deel van het Downproject in Rivne, dat wij eerder als het Kom Up For Down project onder uw aandacht hebben gebracht, heeft in de gereformeerde kerk in Rivne een extra onderkomen gevonden voor downkinderen en kinderen met een verstandelijke beperking. Vitaly Korsunsky, directeur van The Right Way, en pastor Wasja Pylypenko van de gereformeerde kerk te Rivne zijn in september 2015 gestart met een nauwere samenwerking tussen het centrum en de gemeente van Rivne. Al reeds in de eerste drie weken waren er meer dan 40 kinderen op deze locatie en dat aantal is sindsdien alleen maar toegenomen. Hier worden de kinderen begeleid in hun gedrag en het aanleren van dagelijkse verzorging en vaardigheden. rivne-downkids-zwemonderwijs-2
Oekraïne Zending heeft in 2013/2014 het downproject in Rivne eerder financieel gesteund. Ook de YouSee groep uit Ede heeft daarvoor extra inspanningen gedaan. Met dat geld was het mogelijk om extra uren op de zaterdagochtenden in te kopen voor een logopediste en een psycholoog.

Opnieuw vragen wij uw financiële steun om het mogelijk te maken deze kinderen meer bewegingsonderwijs te geven. Men wil graag voor twee groepen muziek- en zwemlessen organiseren. Ouders kunnen soms niet meer dan een derde of soms een helft van de kosten van deze lessen voor hun eigen rekening nemen. Het zou fijn zijn als vanuit onze kerken voor het andere deel bijgedragen kan worden aan de onkosten. Globaal is op jaarbasis ongeveer €3000 nodig en wat zou het mooi zijn als de kerken een financiële ondersteuning van €2000 bij elkaar kunnen krijgen!

Project is afgerond. Bedankt voor alle bijdragen! 

Lees ook nieuwsbericht over afgeronde project.

Lees ook projectpagina Geef voor Koningskinderen in Oekraïne.

Print Friendly, PDF & Email

Jouw gift voor dit project is zeer welkom! Gebruik hiervoor onderstaand formulier. Alvast bedankt!

Je gift via Ideal wordt afgehandeld via een externe betaal-partner
(Stichting Derdengelden Buckaroo inzake Verre Naasten)