U bent hier: >> Slotavond Zwolle – certificaten

Slotavond Zwolle – certificaten

Zwolle – Op dinsdagavond 26 april 2016 organiseerde Verre Naasten, onder leiding van ds. Jan Matthijs van Leeuwen, een afscheidsavond in het bijzijn van de gastgezinnen voor de deelnemers van de Internationale Cursus. De cursus werd gehouden van 5 tot en met 27 april. Op de slotavond werden de certificaten aan alle deelnemers uitgereikt, zo ook aan de Oekraïense theologische studenten van het Seminarie uit Kiev: Oleksii Blyznyuk (Tawriske) en Dmytri Rybydailo (Kiev). Bekijk hier ook de video van het slotlied ‘What a mighty God we have’.

Aan de slag

Het werd een feestelijke avond in de Fonteinkerk van Zwolle met prachtige liederen, toespraken, en gebeden, waar voorgangers uit diverse delen van de wereld en het publiek hun verbondenheid in geloof beleefden. Het centrale thema van de cursus was Joy and Suffering. De cursisten hebben een realistisch plan moeten maken hoe zij straks met de cursus in hun eigen land en gemeente aan de slag gaan. De gastgezinnen Bolt (Wezep) en Pel (Hattem) en de bestuursleden Heeres Heres en Marianne Heidema van de Oekraïne Zending mochten notitie nemen van de voorgenomen plannen van beide Oekraïense studenten. Daarna deed het gastgezin een voorbede voor de specifieke plannen van de student.

Kennismaken

Vermoeid, maar intens genoten van alles wat de cursus, de contacten en Nederland brachten, kijken Oleksii en Dmytri met plezier op de achterliggende drie weken terug. Vanuit de Internationale Cursus hebben de vele deelnemers maar liefst 60 preken of presentaties gehouden in hun eigen regio van GKv kerken. Oleksii en Dmytri mochten daarvan 9 erediensten bezoeken en met name kennismaken met de kerkleden van Barneveld, Wezep, Ermelo en Zeewolde die hen als zgn. adoptiestudenten financieel ondersteunen. Ook zijn bezoekjes afgelegd aan de GKv kerken van Apeldoorn en Neede.


Bedankt

Als Oekraine Zending willen wij allen hartelijk bedanken die zich in de afgelopen periode hebben  ingezet om Oleksii en of Dmytri een goed verblijf in Nederland te geven. Wij waarderen het altijd enorm dat kerkleden uit onze regio kerken zich keer op keer belangeloos inzetten voor zendingsactiviteiten.

De Oekraïense mannen zitten vol verhalen, zijn bemoedigd in hun studie en werk, hebben de gemeenschap in geloof van broeders en zusters ervaren en zijn dankbaar voor wat zij in Nederland mochten meemaken. Wij wensen hen alle goeds en Gods zegen toe voor hun studie en taken in hun gemeenten Tawriske en Kiev.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email