U bent hier: >> Synode

Synode

Auteur: ds. Cor Harryvan

Huh? Hoor ik al iemand denken: is dit een foto van een Generale synode? Is er echt niemand (meer) die een stropdas om heeft J?  In Ukraine vergaderen de Evangelisch Gereformeerde kerken een keer per kwartaal. Ze noemen dat ‘synode’. Inderdaad het is een klein groepje; het plaatje is anders. Belangrijker is, dat deze broeders in een goede broederlijke sfeer mooi nieuws met elkaar delen en problemen met elkaar bespreken en proberen op te lossen.

Graag wil ik een paar bijzondere punten aanreiken, met aan u het verzoek om mee te danken en te bidden.

  1. President Porosjenko heeft onlangs een wet ondertekend, dat volgend jaar (2017) de Reformatie moet worden herdacht: een blijk van erkenning van de kracht van protestantse kerken. De UERC neemt samen met onze presbyteriaanse zusterkerken deel aan het overleg over hoe er aan de viering vorm gegeven zal worden.
  2. Veel dankbaarheid is er geuit over de YouSee bezoeken! Het werkt eraan mee, dat de plaatselijke gemeente of kerkplanting kan verder werken aan nieuwe contacten!

Voorbede

Voorbede vraag ik voor:

  1. De uiterst onstabiele situatie in Oost-Ukraine: bijna dagelijks vallen er gewonden en doden.
  2. Dit heeft grote gevolgen voor het dagelijkse leven: werkeloosheid; stijgende prijzen; vluchtelingen; wanhoop; het leven wordt er alleen maar onzekerder op…
  3. Zoek eerst het Koninkrijk en Hij geeft bovendien! Dat de kerk juist die boodschap van hoop zal blijven doorgeven.

Namens de hele synode veel dank aan God voor uw trouwe meeleven! Dat wordt vaak opgemerkt, en daarom is het goed, dat u dat ook hoort!

Print Friendly, PDF & Email