U bent hier: >> Veranderingen zendingswerk

Veranderingen zendingswerk

Het GKv-zendingswerk is veranderd. Wat is er precies veranderd en wat gaat u als kerklid daarvan merken? We praten u graag bij!

Als GKv-kerken willen we mensen vertellen over Jezus, wereldwijd. Daarom ondersteunen we samen lokale kerken wereldwijd die daar volop mee bezig zijn en het geloof delen, in woord en daad! In dat zendingswerk is niets veranderd. Want zendingswerk is anno 2015 nog steeds hard nodig; 2 op de 3 mensen wereldwijd kennen Jezus niet als hun Verlosser…!

Meer samenwerking en eenheid
Maar de organisatie van dat zendingswerk, binnen de GKv, is wel veranderd. Sinds september 2014 is er een landelijk samenwerkingsverband voor zending en hulpverlening vanuit de GKv, met als ondersteunende organisatie de Verre Naasten. Doel: meer samenwerking en eenheid. Zo willen we als betrokken kerken onderling kennis, ervaring en middelen delen en onze missie ‘geloof delen wereldwijd’ zo goed mogelijk realiseren!

Nieuwe naam en logo
De nieuwe samenwerking en eenheid in GKv-zending komt ook terug in de voorlichting. Dat ziet u terug in de nieuwe namen van de regionale samenwerkingsverbanden van lokale GKv-kerken rond zendingsprojecten (voorheen Zendende Instanties). In deze nieuwe namen komt standaard het woord ‘mission’ terug (het ‘nieuwe’ woord voor zending). Bij de naamsveranderingen hoort ook een nieuw logo waarin de directe samenwerking met de Verre Naasten tot uiting komt. Daarnaast is er een nieuwe slogan ‘geloof delen wereldwijd’ en zijn er vernieuwde communicatiemiddelen, zoals een nieuwe website en Naast! We hopen en bidden dat alle veranderingen mogen bijdragen aan de betrokkenheid bij zending en onze missie; geloof delen wereldwijd! Bidt en doet u mee?

 

Print Friendly, PDF & Email