U bent hier: >> Verantwoording 2021

Verantwoording 2021

Naast de aandacht voor de oorlogssituatie in Oekraïne, moeten we ook de reguliere zaken afhandelen. Zo hebben we het jaarverslag afgerond en een korte (1 minuut) videoverantwoording gemaakt van de uitgegeven gelden in het afgelopen jaar.

Daarnaast hebben we ook een A3 uitleg hierbij gemaakt.

Ondanks alles gaat Gods werk door in Oekraïne

In deze dagen staat een gesprek over Oekraïne gelijk aan een gesprek over de oorlog. We kunnen er met geen mogelijkheid omheen.

Ook in 2021 was er al een hoop onrust in het land: de dreiging van de oorlog die Rusland in 2022 begon was voelbaar – ook al was de start ervan een onverwachte schok. Ook de strubbelingen die corona meebracht speelden een grote rol vorig jaar. Toch ging en gaat het leven door bij de organisaties, kerken en projecten die we vanuit Oekraïne Zending ondersteunen. Ging alles dan zoals we van plan waren in 2021? Nee, maar er gebeurde wel heel veel! In ons online jaarverslag leest u meer over het werk van Oekraïne Zending in 2021.

Zo werd er onder meer een geweldig zomerkamp georganiseerd voor de jeugd van de UERC-kerken. Ze hadden een mooie tijd vol ontmoeting, sport en spel rondom Gods Woord. Onze decemberactie was een groot succes: met uw giften konden o.a. de Oekraïense kerken voedselpakketten uitdelen aan gemeenteleden in nood. En we zijn dankbaar voor de partnerrelaties die zijn ontstaan tussen Nederlandse en Oekraïense kerken: prachtig om elkaar zo over-en-weer te bemoedigen in geloof.

Als bestuur van Oekraïne Zending zijn we dankbaar voor uw steun in 2021! Gods werk gaat door, dat is zichtbaar in de prachtige resultaten die we kunnen noemen in ons jaarverslag. Oekraïne Zending ondersteunt het kerkelijk opbouwwerk van de Oekraïens Evangelisch Gereformeerde Kerken (UERC) en hun missionaire werk.  

Van het voorlaatste jaar 2020 is het jaarverslag hier te bekijken.

Print Friendly, PDF & Email