U bent hier: >> Vertrekkend voorzitter Herman Sietsma bedankt achterban

Vertrekkend voorzitter Herman Sietsma bedankt achterban

Impressie Algemene Vergadering – II

Per 1 november 2016 was het zover: er was een nieuwe voorzitter gevonden voor het Oekraïne Zendingsbestuur. Wouter Pansier uit Ermelo heeft het stokje overgenomen. Op 5 november 2016 werd in de Algemene Vergadering afscheid genomen van de vertrekkende voorzitter Herman Sietsma en secretaris Heeres Heres.

Herman bedankt zijn directe achterban: ‘Vier jaar geleden

Vertrekkend voorzitter Herman Sietsma bedankt achterban

Vertrekkend voorzitter Herman Sietsma bedankt achterban

werd ik gevraagd door Heeres voor het zendingswerk en ik was geïnteresseerd door wat hier in de plaatselijke kerk gebeurde. Goed waren de contacten met de zendelingen Harryvan, Drost en Van Alten, de kerken in Oekraïne en ook hier in Nederland. Het voelde als een warm bad! En niet alleen op papier, maar juist ook door de daadwerkelijke invulling.

Naar verzelfstandiging

We staan nu voor de worsteling naar 2019. Hoe gaan we verder met de kerken in Oekraïne? Gaan we door; moeten we loslaten; geld sturen; hoe optimaal te werken naar kerkelijke zelfstandigheid?

Interne zendingsorganisatie

Er is ook veel tijd gaan zitten in de eigen organisatie. We zijn bezig geweest met een eigen gebouw voor het Seminarie en ook al heeft het nu nog niet tot een aankoop geleid, lof voor Rients Boiten die kennis had op constructie en voorwaarden.
Veel tijd en geld ook in de landelijke organisatie. Persoonlijk heb ik daar heel erg mee geworsteld. Dat heeft ook veranderingen met zich meegebracht. De kosten voor de eigen stichting zijn erg laag en al lijken die in de jaarstukken dan te zijn gestegen, dit komt met name doordat we voor het Landelijk Samenwerkingsverband nu een soort incassobureau geworden, een doorgeefluik voor de quota. Vanuit de historie is gebleken dat gecentraliseerde structuren niet altijd werken. De kracht zit vooral in onze eigen kerken en dat heeft een hoog niveau.

Als voorzitter ben je vaker in beeld dan een secretaris, een penningmeester of een afdeling Voorlichting & Communicatie, maar er wordt veel werk verzet door de bestuursleden. Dat mag rustig eens gezegd worden. Het dient een geestelijk doel naar de toekomst, dat ooit geïnspireerd werd door ds. Martin Nap voor kerken toen hij de studenten opleidde aan zijn keukentafel. Het was een eer hem te hebben gekend, hij heeft het spoor gemaakt, en wij drinken nog koffie in diezelfde keuken in Kiev.’

Meer over de Algemene Vergadering 2016:

  1. wisselingen in het bestuur
  2. afscheidswoorden Herman Sietsma
  3. toespraak Cor Harryvan ‘Op weg naar 2019’
  4. dromen komen uit voor Sergei en Dmytro
  5. student adoptieplan onder de loep
  6. Gods liefde is wereldomvattend en grenzeloos
  7. Fotoserie
Print Friendly, PDF & Email