U bent hier: >> Vladimir

Vladimir

Mijn naam is Vladimir Kalinchuk, geboren 17 februari 1982 in het dorp Berdichev, waar ik vandaag nog woon. Ik groeide op in een doorsnee christelijk gezin, en kreeg christelijke waarden mee van mijn grootmoeder die katholiek was.
Toen ik 19 jaar oud was, ontmoette ik christenen op mijn werk, en als gevolg daarvan ben ik tot geloof gekomen. In 2002 werd ik lid van de Baptisten Kerk. Kort daarna werd ik hulp-jeugdleider, en was ik verantwoordelijk voor het organiseren en uitvoeren van activiteiten voor jonge mensen. Later begon ik in de erediensten te preken.
In de kerk ontmoette ik mijn toekomstige vrouw, Oksana, en op 4 oktober 2003 zijn wij

chevron-right chevron-left

getrouwd. Vandaag hebben we drie kinderen: een dochter (Daria, 10/09/2004), een zoon – Andrey (17/05/2009) en nog een zoon – Mark (18/10/2013).
Vanaf 2004 tot 2009 studeerde ik bij het Kiev Theologische Seminarie waar ik mijn Bachelor haalde, met specialisatie in jeugdbediening. Door onderzoek werd ik geleid richting de gereformeerde theologie en raakte ik bekend met ERSU. Ik ontmoette de predikant van de Gereformeerde Kerk Blagodat.
Na maanden van overweging, besloten mijn vrouw en ik om de Baptisten kerk te verlaten en lid te worden van de Gereformeerde Kerk Blagodat in Kiev (augustus 2015). In september van dat jaar maakten we onze wens kenbaar, en in mei 2016 zijn wij als leden geaccepteerd en zijn onze drie kinderen gedoopt.
Op dit moment ben ik tweedejaars student bij ERSU. De afgelopen jaren ben ik verantwoordelijk voor de zorg van een lid van de gemeente, Vladimir, die levenslang in de gevangenis van Berdichev zit. Vanaf september van dit jaar geeft God mij de gelegenheid om de zondagse diensten in de gemeente te leiden.

Vladimir zoekt nog een sponsorgemeente, zie daarvoor de oproep van Erik van Alten.

Print Friendly, PDF & Email