U bent hier: >> Wie heeft Engelstalige prentenboekjes voor kinderen in Kiev?

Wie heeft Engelstalige prentenboekjes voor kinderen in Kiev?

‘Weinig mensen in Oekraïne spreken de Engelse taal en dat is zo jammer’, zegt Tineke van Alten: ‘wie Engels spreekt heeft zoveel meer mogelijkheden. De Oekraïense taal bemoeilijkt de contacten met het Westen’.  

Ds. Sergei Nakul bedacht met zijn gemeenteleden een leuk initiatief voor de kerkkinderen en buurtkinderen die in de omgeving van de kerk in Kiev wonen: zij willen de kinderen Engels leren! En de lessen zijn al begonnen. Tineke wil graag helpen. Het plannetje is simpel: het aanleggen van een kleine bibliotheek met Engelstalige prentenboekjes voor het niveau van basisschoolkinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. Maar het mogen ook babyboekjes met baby’s eerste woordjes zijn, natuurlijk het liefst met Engelse woordjes.

Jong geleerd is oud gedaan, nietwaar! Wie helpt?

Het is erg moeilijk om in Kiev aan dit Engelstalige onderwijsmateriaal te komen voor de doelgroep die Tineke van Alten voor ogen heeft. Graag wil ze contact leggen via kerkleden in Nederland die misschien kunnen helpen. Tweedehands boekjes, platenboekjes, eenvoudige verhalen met plaatjes, het maakt niet uit, alles is welkom zolang de dagelijkse zaken met Engelse woordjes benoemd en geleerd kunnen worden.

We doen een oproepje voor dit initiatief om jonge kinderen in Oekraïne Engels te leren:

  • Wie heeft boekjes liggen en zou ze voor dit doel willen weggeven?
  • Wie heeft contacten met boekhandels of bibliotheken waar boekjes gekocht of gesponsord kunnen worden.
  • Welke kerk of YouSee groep zou het leuk vinden om een sponsoractie te organiseren om Tineke te helpen haar bibliotheek te vullen met Engelstalige boekjes?

Alternatief project

Er wordt géén geld gevraagd, maar uitsluitend boeken, leskaarten, stickerboekjes, Engels lesmateriaal, etc. De zendelingen komen meestal in juni naar Nederland en kunnen boekjes zelf meenemen met eigen vervoer.

Voor meer informatie over dit initiatief of wil je tips aan Tineke kwijt, dan kun je mailcontact opnemen met Tineke via haar mailadres: tinekevanalten@gmail.com

Print Friendly, PDF & Email