U bent hier: >> Wie gaat student Vladimir ondersteunen?

Wie gaat student Vladimir ondersteunen?

Sinds een jaar kunnen kerken in onze regio een theologiestudent financieel ondersteunen. In Oekraïne bestaat deeltijdarbeid vrijwel niet en daardoor kunnen studenten in financiële problemen komen en ervoor kiezen hun studie te stoppen. Een uitgebreid verhaal heeft in /Naast gestaan en is ook te lezen op onze projectpagina.

Er is nu een nieuwe aanvraag voor een student. Welke gemeente wil Vladimir voor zijn rekening nemen? Hierbij gaat het niet alleen om het overmaken van een maandelijks bedrag, maar ook het contact onderhouden over en weer.

Vladimir Kalinchuk

Overwegingen

  • Nieuwe aanvraag, maar studeert al een jaar bij ERSU
  • Woont in Berdychiv, waar er geen Geref. of Presb. Kerken zijn. Is een maand geleden met zijn gezin lid geworden van de Geref. Kerk Kiev.
  • Actief in de churchplant in Zhytomir
  • Doet getrouw zijn werk

Voorstel:

  • Geef hem het basisbedrag van € 200 + € 75 (3 x € 25 per afhankelijke kind) + € 25 (vrouw die nauwelijks wat verdient) = € 300

Verzoek:

Brief Erik van Alten

Erik van Alten schreef een brief om sponsorgemeenten te bedanken. Ook goed voor gemeenten die overwegen een nieuwe student te sponsoren.

“Beste broeders en zusters,

Ik hoop dat uw gemeente zal besluiten om mee te doen aan een project om theologische studenten aan de Evangelical Reformed Seminary of Ukraine te sponsoren. Namens deze studenten mag ik u  een korte berichtje sturen.

Het gezicht van ‘jullie’ student zal, naar wij hopen, een beetje bekend worden. Want mede door jullie  ondersteuning zal hij zijn  studie  voort kunnen zetten. En daarbij gaat het niet alleen, en ook niet in de eerste plaats, om het geld, maar vooral om de relatie. Wij hopen dat wat jullie willen geven in financiële middelen, ook mag leiden tot een warme relatie tussen jullie, als gemeente, en de student.

Op dit moment maken alle studenten het goed, zowel persoonlijk als in hun studies.  Binnenkort komt iedereen weer naar Kiev. In het afgelopen jaar hebben Cor Harryvan en ik een cursus kerkrecht aangeboden. Vanwegen het feit dat ERSU een samenwerkingsproject is tussen de Presbyteriaanse en Gereformeerde Kerken, met alle verschillen op het gebied van kerkelijke inrichting dat dit met zich meebrengt, is kerkrecht geen apart vak op het seminarie. Daarom hebben we besloten om een aparte cursus voor de studenten van de Gereformeerde Kerken aan te bieden.

We willen jullie vragen om voor de studenten te bidden. Wij merken dat ze het heel mooi vinden om naar het seminarie te komen, maar dat zelfstudie thuis altijd een uitdaging blijft. Bidden jullie met ons mee voor motivatie en overtuiging? Verder willen we jullie aanmoedigen om een actieve relatie met ‘jullie’ student te onderhouden. Ze hebben nodig om te weten dat er een gemeente in Nederland is die achter hen staat.

Als er vragen zijn die niet door de student of door leden van de UC kunnen worden opgelost, zijn jullie van harte welkom om een email naar mij te sturen. Ik kan jullie meer over de studenten vertellen, en ook over hoe het met de studies gaat.

Namens de studenten normaals hartelijk dank voor jullie ondersteuning!

 

Met hartelijke groet,

Erik van Alten”

Print Friendly, PDF & Email