U bent hier: >> Wie & Wat?

Wie & Wat?

YouSee bestaat uit twee reiscoördinatoren: Marcel Apperloo en Mariët Odink.

Sinds 2008 zijn Marcel en Mariët regelmatig in Oekraïne te vinden. In opdracht van Oekraïnezending zorgen zij voor coördinatie van Oekraïnereizen.

Oriëntatiereis

YouSee maakt eens per jaar een oriëntatiereis naar Oekraïne. Tijdens deze reis gaan Marcel en Mariët in gesprek met de Oekraïense pastors en kerkplanters van de UERC, Ukrainian Evangelical Reformed Churches. Ze vragen naar de missie van de Oekraïense pastors en met welke activiteiten ze zoal bezig zijn als gemeente. Ook vragen ze waar de Oekraïense gemeentes of kerkplanters mee geholpen zijn. Wat zou de komst van een Nederlandse groep voor hen kunnen betekenen? Wat voor soort groep zou passend zijn en wat kunnen ze concreet voor jullie doen? Samen met de Oekraïners brengt YouSee op deze manier in beeld wat de vraag in Oekraïne is. Met deze input en beeldmateriaal, informatie over slaap- en eetmogelijkheden en een hoop enthousiasme gaan ze dan terug naar Nederland.

Team support in vier bijeenkomsten

In Nederland bezoekt YouSee groepen die geïnteresseerd zijn om een reis naar Oekraïne te maken. Deze groepen kunnen zichzelf aanmelden. Vaak wordt gedacht dat dit alleen groepen jongeren zijn, maar een YouSee reis is mogelijk voor elke leeftijd.

  1. YouSee bezoekt een groep in de eigen plaats. Tijdens de eerste bijeenkomst bij zo’n geïnteresseerde groep zorgt YouSee voor een goede eerste indruk van de mogelijkheden en wensen in Oekraïne. In overleg komt YouSee met de groep tot een keuze waar de reis naartoe zal gaan. Na deze eerste bijeenkomst wordt de datum van de reis gepland. Daarna wordt de groep in contact gebracht met de Oekraïense gemeente waar ze naartoe zullen gaan. Op die manier kan de groep zelf bezig met de inhoudelijke voorbereiding van de reis.
  1. De tweede bijeenkomst staat in het teken van het starten van de voorbereidingen. YouSee heeft een handige werkwijze ontwikkeld waarbij ieder onderdeel van de reis georganiseerd wordt door verschillende groepjes. Iedere deelnemer is verantwoordelijk voor een gedeelte van de organisatie. Ook mensen die niet meegaan op reis kunnen deelnemen aan de organisatie. Na de tweede bijeenkomst wordt gestart met het boeken en vormgeven van de reis en het inzamelen van het benodigde geld.
  1. Voordat de groep op reis gaat komt YouSee nog een derde keer op bezoek. Deze bijeenkomst helpt de deelnemers bij hun geestelijke voorbereiding en YouSee geeft informatie over Oekraïense cultuur en gebruiken.

Kort voor vertrek checkt YouSee met de teamleiders of er aan alles gedacht is. Hiervoor is een checklist beschikbaar die je ook op deze website kunt vinden. Tijdens de hele voorbereiding en tijdens de reis is YouSee natuurlijk bereikbaar voor vragen en verdere ondersteuning.

En dan is het tijd om te gaan! Tijdens de reis volgen we graag je verhalen en ervaringen via Facebook.

Na de reis komt YouSee bij je langs voor een evaluatie met de hele groep. Samen bespreken we hoe jullie ervaringen waren en waar jullie van genoten hebben. We zijn benieuwd hoe het in de groep ging. Graag horen we ook je verbeterpunten. Op die manier sluiten we samen de mooie reiservaring af. Hoewel.. vaak blijkt het Oekraïnegevoel verslavend en zit er nog een tweede, derde en soms vierde reis in. Wees dus niet verbaasd als dat gebeurt.. je bent gewaarschuwd!

Print Friendly, PDF & Email