U bent hier: >> Zware tijden

Zware tijden

“Blijf alstublieft bidden voor vrede en stabiliteit in Oekraïne!” schrijft Vitaly Korsunsky van afkickklliniek The Right Way. Hieronder zijn verhaal.


Bid alstublieft voor al onze voormalige patiënten, die elke dag clean moeten blijven. Ze moeten worstelen met de vele verleidingen die hen in de wereld omringen. Bid dat God hun kracht, moed en Zijn Heilige Geest geeft om alle aanvallen van de duivel te weerstaan, die hen probeert terug te brengen naar het oude leven en de uiteindelijke dood.

Bid dat God de huidige pandemie over de hele wereld zal stoppen! De situatie met Covid-19 in Rivne en Oekraïne wordt weer erger… De regering heeft geen beperkingen ingesteld voor openbare evenementen tijdens de nieuwjaars- en kerstvakantie. Mensen hadden alle gelegenheid om feest te vieren en in groten getale samen te komen. Als gevolg hiervan hebben we nu een constant groeiend aantal nieuw geïnfecteerden. Er is een zeer sterke oppositie en intolerantie geweest tussen voorstanders van vaccinatie en hun tegenstanders. Het gaat vaak om conflicten: zowel sociaal als huiselijk. De samenleving is verdeeld in degenen die vaccinatie steunen en degenen die de kwaliteit van vaccins en hun gevolgen in de toekomst niet vertrouwen. Het belangrijkste argument tegen: dit is een kritisch korte testperiode voor deze vaccins tegen Covid-19.

Corona maakt ook in Oekraïne zeer veel slachtoffers

Velen zijn ervan overtuigd dat wijdverbreide en verplichte vaccinatie niets meer is dan een wereldwijde samenzwering tegen de menselijkheid en volkerenmoord. Sommigen aarzelen om zich om religieuze redenen te laten vaccineren, omdat ze vermoeden dat sommige vaccins een verborgen elektronische chip bevatten. Het wantrouwen wordt ook aangewakkerd door het bestaan ​​van daadwerkelijke sterfgevallen direct na vaccinatie. Het is ook zo dat na vaccinatie de meeste mensen weer Covid krijgen…
Maar het belangrijkste is naar mijn mening het pathologische wantrouwen van de meerderheid van de Oekraïners jegens de huidige regering. Mensen vertrouwen de autoriteiten niet, ze haten ze en zijn van nature bang voor al haar initiatieven. Bovendien, wanneer de autoriteiten mensen dwingen iets tegen hun wil te doen. Bid ook voor de veiligheid en een goede gezondheid van al onze patiënten en medewerkers!


Bid voor vrede tussen ons land en Rusland. De situatie is nu zeer ernstig… Bid dat Oekraïne niet het centrum van een grote oorlog wordt. Bid dat de Heer dit conflict, dat het begin zou kunnen zijn van een grote ramp, zal stoppen. De eersten die hier lijden zijn de gewone Oekraïners, die al jaren genoeg problemen hebben… Bid dat Oekraïne tegen het einde van de winter genoeg gas zal hebben. Onze regering heeft dit jaar een historisch minimale gasvoorraad ingekocht … Dit heeft geleid tot een zeer grote prijsstijging voor gas voor het bedrijfsleven (samen met een algemene stijging van de gasprijzen in Europa!). Veel bedrijven zijn al gestopt of staan ​​op het punt failliet te gaan. Voor gewone Oekraïners belooft de regering de prijs voor gas niet te verhogen. We weten echter niet of we wel genoeg gas zullen hebben voor onze huizen…? Het hangt er allemaal van af of er strenge vorst zal zijn en hoe lang deze zal duren? We hebben al problemen met elektriciteit. Hij staat al een aantal maanden regelmatig uit. Ook de benzineprijzen blijven fors stijgen.

Dit alles leidt tot aanhoudend stijgende prijzen voor voedsel en al het andere. De regering kondigde onlangs de uitgifte aan van speciale voedselbonnen voor de armste gezinnen. Dit herinneren we ons 30 jaar geleden, na de ineenstorting van de Sovjet-Unie …

Foto credits: Daniel Schludi on Unsplash, Fusion Medical Animation on Unsplash, Ricardo Díaz on Unsplash

Print Friendly, PDF & Email